Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatska obiluje vrhunskim domaćim proizvodima

20.05.2016.

13:33

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U akciji Kupujmo Hrvatsko na riječkom Korzu samo danas do 19 sati nude se domaći proizvodi, među njima i oni s oznakama Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta. Predstavlja se 127 proizvođača iz cijele Hrvatske.

Proizvođači se kupcima predstavljaju izravno, već 19 godina. Cilj je podići svijest potrošača o kvaliteti hrvatskih proizvoda, rekao je Josip Zaher, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore: "Želja je uvjeriti starije, ali i odgojiti mlade potrošače da cijene hrvatsku kvalitetu. U tom podizanju svijesti smo prilično uspjeli, malo tko danas nije čuo za oznake Izvorno hrvatsko i Hrvatska Kvaliteta."

Zaher najavljuje kako HGK tu neće sati jer kada bi za samo 5 posto povećali udio hrvatskih proizvoda u košarici, znatno bi porasla proizvodnja, zaposlenost, ali i prihodi hrvatskog gospodarstva, tvrdi.

Znak Hrvatska kvaliteta koji osigurava lakši proboj na svjetska tržišta te ulijeva povjerenje potrošačima do sada su dobila 143 proizvoda, dok je 80 proizvoda nositelj znaka Izvorno hrvatsko. 

Na Korzu je najviše zdrave hrane i pića, obrtničkih proizvoda i rukotvorina. "Sve imamo prirodno, radimo s hladno prešanim uljima, a ljudi kupuju. Ide sporo, ali polako", šale se iz braniteljske zadruge Arka Naša koja se predstavlja začinima i prirodnom kozmetikom. 

Vrijeme je danas bez kiše, ali brzo leti. Na Korzu su samo danas do 19 sati. Poslušajte dio atmosfere:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.