Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatska odaje počast gradu heroju: kolona sjećanja za Vukovar

18.11.2015.

13:15

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odlukom Hrvatskoga sabora, 18. studenoga obilježava se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i svake se godine na dostojanstven i primjeren način odaje počast svim sudionicima obrane toga grada. U Vukovaru su danas i mnogi iz Primorsko-goranske županije.

Građani Hrvatske u koloni sjećanja odaju počast svim poginulima u obrani grada. Šest milijuna i petsto tisuća granata palo je na Vukovar u tri mjeseca bjesomučnih napada.

Razoreni grad nakon rata polako je poprimao obrise grada kakav je nekad bio, sjeća se primorsko-goranski župan Zlatko Komadina danas u Vukovaru. Županija primorsko-goranska uvijek je pomagala Vukovaru, a i dalje će: 

„Više od deset godina imamo u našem proračunu osigurana sredstva za ljetni kamp djece u našem lječilištu u Velom Lošinju. Kao građani županije renovirali smo dvoranu, tamo stoji spomen ploča, jer smo mi jedni od rijetkih što su napravili nešto fizički, nešto što se vidi, i vrlo je velika povezanost s našim krajem“, rekao je župan. 

U koloni sjećanja u Vukovaru, neslužbeno se doznaje, nalazi se najmanje 50 tisuća ljudi iz Hrvatske i susjednih država, najviše iz Bosne i Hercegovine. Prilog Olivere Vinković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.