Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatska turistička zajednica u trajektnim lukama Stinica i Split dijelila vodu putnicima

06.08.2022.

11:33

Autor: Ivan Ribarić

Podjela vode u trajektnim lukama Stinica i Split

Podjela vode u trajektnim lukama Stinica i Split

Foto: - / Hrvatska turistička zajednica

Hrvatska turistička zajednica i ove godine usred glavnog dijela turističke sezone organizira akciju dijeljenja brendirane izvorske vode s natpisom „Welcome to Croatia“. 

Ove su subote bočice osvježenja i dobrodošlice namijenjene brojnim putnicima i turistima u trajektnim lukama Stinica i Split. 


Akciji podjele vode u Trajektnoj luci Stinica priključili su se Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Ivan Radošević, direktor TZ Ličko-senjske županije, Viktor Samaržija, direktor TZ grada Senja, Marin Mušćo, direktor TZ općine Lopar, kao i predstavnici TZ grada Raba.


„U Hrvatskoj je u tijeku sama špica turističke sezone kada u hrvatskim destinacijama na dnevnoj bazi kontinuirano boravi više od milijun gostiju. Velika je to brojka koja potvrđuje kako je naša zemlja vrlo dobro pozicionirana na turističkom tržištu, zbog čega su nam mnogi inozemni ljubitelji putovanja i ukazali svoje povjerenje. Putem ove akcije želimo im se zahvaliti na simboličan način, a kako su prisutne velike gužve i vrućine našim gostima želimo olakšati vrijeme čekanja te im pružiti osjećaj dobrodošlice“, izjavio je direktor Staničić, nadodavši kako će se u ove dvije trajektne luke podijeliti 30.000 bočica vode.


Inače, trenutno u zemlji boravi 1,1 milijun turista od čega je oko 942.000 stranih. Trenutno imamo najviše gostiju s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nizozemske. Gledajući po destinacijama trenutno najviše turista boravi u Rovinju, Medulinu, Viru, Poreču i Umagu, ističu iz HTZ-a.


Poslušajte izjavu direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića:

Kristjan Stančić - podjela vode u Stinici

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.