Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatske ceste: A7 do kraja lipnja, a otoci?

20.04.2016.

13:39

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obavijest koja vam možda već ide na živce: zbog radova za sav je promet zatvorena auto cesta A7 od čvora Križišće do čvora Šmrika u oba smjera i od čvora Hreljin do čvora Šmrika u smjeru Krka. Doznajemo: strpljenje vam treba do kraja lipnja.

Od čvora Križišće prema rotoru na Jadranskoj magistrali radi se četvrta traka - devetstotinjak metara vrlo bitnih jer će riješiti probleme na rotoru i origurati normalne privoze u svim smjerovima, tvrdi Silvana Sorić iz Hrvatskih cesta koje su investitor radova. 

Vrijednost radova je sedam milijuna i 100 tisuća kuna, izvođač Viadukt. Dok oni rade vi morate preko Svetog Kuzma i Bakra ili na Hreljin, pa okolo do Križišća. Sorić tvrdi da se radovi odvijaju planiranom dinamikom i sve bi trebalo biti gotovo do početka turističke sezone.

Hrvatske ceste rade puno i na otocima. Vrijednost radova na Cresu i Rabu je više od 110 milijuna kuna, a pola financira EBRD. Na Cresu su uspjeli i produžiti prethodno izvedenu dionicu od 11 kilometara za još pet. A na Rabu je uređeno desetak kilometara prema Loparu te kroz njega, izveden je i rotor koji najviše obećava te čekališni plato prema trajektnom pristaništu. Pretpostavka je da će čekališni plato smanjiti gužve i kolone koje su znale biti duge i preko 500 metara. 

U očekivanju sezone poslušajte izvještaj: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.