Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatske zračne luke pune putnika, odlične rezultate bilježi i Zračna luka Rijeka

16.08.2022.

14:28

Autor: Vladimir Jurić

Zračna luka Rijeka

Zračna luka Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Nakon što su u protekle dvije godine zbog restriktivnih mjera uzrokovanih koronavirusom zračne luke u Hrvatskoj zabilježile slabiji promet, ove se godine to značajno promijenilo.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku u prvih šest mjeseci zračne luke su zabilježile tri milijuna i 320 tisuća putnika, što je gotovo četiri puta više nego u isto vrijeme prošle godine. Odlične rezultate bilježi i Zračna luka Rijeka na otoku Krku.


Turistički djelatnici sa Kvarnera mogu biti zadovoljni brojem linija s kojima je Rijeka tijekom turističke sezone povezana s europskim destinacijama. Svake godine sve je više avio-prijevoznika koji su u svoje redove letenja stavili i Zračnu luku Rijeka.


Zadovoljstvo pruženom uslugom iskazali su i putnici koji putuju iz Rijeke za Europske destinacije. Velik promet ostvaruju i rent a car kuće, čijih je predstavništva u zračnoj luci desetak. Prvi doticaj sa putnicima imaju konobari i taksisti, koji su zadovoljni obimom posla.


Poslušajte prilog:

Zračna luka Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.