Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:05 / 21.01.2016.

Autor: Larissa Smokvina

Hrvatski časnički zbor PGŽ uskoro i u Gorskom kotaru i na Krku

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novo vodstvo Hrvatskoga časničkog zbora Primorsko-goranske županije, predvođeno predsjednikom Rajkom Samuelijem Kačićem, primio je danas predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima.

I u ovoj godini novoizabrano vodstvo nastavlja s brojnim aktivnostima, među kojima su sportski događaji te obilježavanje 25. godišnjice formiranja oružanih postrojbi u Primorsko-goranskoj županiji. Provodit će se i izobrazba članova na korištenju radiokomunikacija u slučaju izvanrednih okolnosti te predavanja o Domovinskom ratu u osnovnim i srednjim školama.

U naredne četiri godine mandata, vodstvo Hrvatskoga časničkog zbora želi ojačati i pomladiti članstvo, kao i formirati organizacije u Gorskome kotaru i na Krku, produbiti suradnju s časnicima Istarske županije te srodnim organizacijama u Sloveniji. U suradnji s riječkim Medicinskim fakultetom planira se provesti znanstveno istraživanje o braniteljskoj populaciji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.