Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatski laburisti: Brodogradnja je krava muzara svim vladama

12.09.2018.

13:36

Autor: Olivera Vinković

Bregovac i Sabljak pred novinarima u Rijeci (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Bregovac i Sabljak pred novinarima u Rijeci (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Brodogradnja - krava muzara svim vladama u Hrvatskoj već 30 godina, tako je tematski naslovljena konferencija za novinare Laburista u Rijeci. Predsjednik stranke David Bregovac ne očekuje puno od sutrašnje sjednice Vlade u Puli.

Zahtjevi ostaju isti, a stanje u brodogradnji promijenit će se onda kada se promjeni odnos države prema strateškim gospodarstvenim granama u državi, nadovezao se Vedran Sabljak, vijećnik Gradskog vijeća Rijeke i podpredsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

"Agrokor je mala beba po pitanju brodogradnje u Hrvatskoj", tvrdi David Bregovac i pita zašto uopće o tome treba raspravljati. Odavno je trebalo odlučiti je li brodogradnja u Hrvatskoj strateška industrija ili ne, tvrdi.

Istovremeno je trebalo odlučiti treba li državni novac i subvencije ulagati u brodogradnju ili se moglo poticati male poduzetnike koji rade za brodogradnju: "...da konačno više ugradimo hrvatski proizvod, hrvatsku pamet u naš brod, a ne da kupujemo iz vana iz Kine, iz Europe dijelove za brod", zaključio je Bregovac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.