Hrvatski radio

Radio Rijeka

''Hrvatsko glumište'' - novi nastavci

19.01.2015.

14:58

Autor: Josip Krmpotić / Blanka Uzelac / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nema mira u riječkom glumištu, a ni oko njega, pa zapravo grad živi pravi teatar. Subotnja predstava ''Hrvatsko glumište'' Marina Blaževića i Olivera Frljića opet je privukla pažnju puka novim događanjem - neuspjelim pokušajem fotografiranja predstave.

Iz policijske uprave Primorsko-goranske doznajemo da su dojavu o prekjučerašnjem nedopuštenom fotografiranju predstave ''Hrvatsko glumište'' u HNK Zajc primili od ovlaštene osobe te institucije. Policija je obavila razgovor s nekolicinom osoba, uključujući i Vedranu Spadoni Štefanić kojoj je intendant Oliver Frljić oduzeo fotoaparat. Cijeli slučaj policija će, pisanim putem, proslijediti općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Autori i izvođači predstave ''Hrvatsko glumište'' će se o kampanji organizacije Opus Dei te uznemiravanju i stigmatizaciji maloljetne djevojčice i njenih roditelja što ga tijekom gotovo dva mjeseca provodi Vitomira Lončar na blogu ''Slamka spasa'', a zbog kojeg su bili prisiljeni spriječiti fotografiranje predstave na izvedbi u subotu, 17. siječnja, očitovati sutra u podne na konferenciji za novinare. Osim autora predstave, javnosti će se obratiti glumci Jelena Lopatić, Jerko Marčić, Jasmin Mekić, Dražen Mikulić, Nika Mišković, Nikola Nedić, Damir Orlić, Tanja Smoje i majka maloljetne djevojčice Vesna Rutar.

Do intendanta HNK ''Ivana pl. Zajca'' Olivera Frljića, nažalost, nismo uspjeli doći, a Vedrana Spadoni Štefanić pojašnjava razloge zbog kojih je pokušala učiniti ono što inače nije dozvoljeno:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.