Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvoje Burić protiv Obersnela: "Pravna država u Rijeci ne funkcionira!"

25.10.2017.

13:08

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čelnik riječke stranke Bura Hrvoje Burić na konferenciji za novinare zbrojio je sve - kako navodi - financijske promašaje Vojka Obersnela te ustvrdio da Grad Rijeka, zaključno s 2015. godinom, ima 178 milijuna kuna dospjelih dugovanja!

Prozvao ga je zbog duga prema Čistoći, potrošenih pa otpisanih 21 milijun kuna za kasnije odbačeni projekt gradske knjižnice na Klobučarićevom trgu, 45 milijuna za projekt autobusnog kolodvora te nepoznat iznos potrošen za najnoviju studiju komercijalnog potencijala tog prostora.

Ponovo je naglasio da Energo nezakonito naplaćuje usluge preko Ri stana, što godišnje stoji 14 milijuna kuna. Kaže da je već zbog toga svjedočio na policiji i PNUSKOK-u te da nakon dvije godine i dalje nema povratne infomacije. Vojka Obersnela nazvao je riječkim Tomislavom Horvatinčićem, koji je očito iznad zakona. 

"U Rijeci ne funkcioniraju institucije pravne države, one se i ne dotiču Vojka Obersnela, i zato on radi ono što radi. Bahato i bezobrazno se ponaša bez kakvih skrupula", rekao je Hrvoje Burić.

Ponovno je pozvao građane Rijeke i susjednih mjesta da se odazovu na prosvjed protiv poskupljenja cijene zbrinjavanja komunalnog otpada, 10. studenog u 16:30 sati na Korzu. Poslušajte Burićevu izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.