Hrvatski radio

Radio Rijeka

HSP Delnice: vijećnici se odriču naknade u korist potrebitih

14.09.2019.

17:05

Autor: Nenad Lučić

Čelnici HSP-a u Delnicama Ivan Piškor i Damir Rajčić (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Čelnici HSP-a u Delnicama Ivan Piškor i Damir Rajčić (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Na izborima za vijeća mjesnih odbora na području Grada Delnica HSP je proljetos postigao dobre rezultate, no troje pravaških vijećnika neće za svoj rad primati naknade. Nisu to veliki iznosi, ali što će učiniti s novcem?

Čelnici stranke u Delnicama Ivan Piškor i Damir Rajčić priopćili su kako će se vijećnici HSP-a odreći cjelokupnog iznosa naknada, a on će biti uplaćen na račune udruga koje se bave humanitarnim radom te potrebitih građana.

Pravaši su svjesni kako iznos naknada nije velik, no prema riječima predsjednika stranke u Delnicama Ivana Piškora, simboličkom gestom žele uputiti jasnu poruku o tome kako političari primarno moraju biti u službi onih koji su ih izabrali.

"Od prvog dana rada govorili smo kako ćemo poduzeti sve za bolje sutra naših sugrađana, a upravo ovom odlukom želimo pomoći svima u potrebi. Mi smo ovdje kako bismo služili građanima, a ne zato da bismo od njih uzimali", poručio je Piškor u izjavu koju možete preslušati u nastavku:

Ivan Piškor: HSP u Delnicama donosi promjene, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.