Hrvatski radio

Radio Rijeka

Humanitarna aukcija slika Maura Stipanova za Dječju bolnicu Kantrida

19.02.2019.

13:37

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Ervin Dubrović i Ema Makarun u studiju Radio Rijeke (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Ervin Dubrović i Ema Makarun u studiju Radio Rijeke (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Zanimljiva aukcija slika riječkog umjetnika, slikara Maura Stipanova, s humanitarnim predznakom, održat će se 1. ožujka u 19 sati u prostoru Muzeja Grada Rijeke u kojem još uvijek traje izložba Maura Stipanova, velika, lijepa retrospektiva, riječki intonirana.

Slike je Muzej dijelom otkupio, a veći dio je autor donirao za muzejsku likovnu zbirku što je važno za stalni muzejski postav u Palači šećera, ex Benčiću. Mauro Stipanov je sam poželio zaokružiti svoju izložbu upravo tom aukcijom slika koju praktički on osobno i organizira.

Na aukciji će se vidjeti i radovi koje je Stipanov slikao, a koje nisu ušle u muzejsku zbirku, i upravo su ti radovi ponuđeni za aukciju s plemenitim ciljem, za kupnju bronhoskopa za KBC-u Rijeka, Odjel dječje anesteziologije pri klinici za anesteziologiju i intenzivno liječenje. Ako se aukcijom prikupi veći financijski dio, planira se kupiti ultrazvuk.

Na aukciji će biti ponuđeno preko sto trideset slika, većinom su to ulja na platnu, pa će i početna cijena za svaku sliku biti bitno različita, ovisno o formatu slike i periodu u kojem je nastala. Slike su iz 1973. godine pa do danas, a cijene će se kretati od vrlo povoljnih 2 tisuće kuna na gore.

S ravnateljem Muzeja Grada Rijeke Ervinom Dubrovićem i kustosicom i autoricom aukcije Emom Makarun, razgovarala je Gloria Fabijanić Jelović. Poslušajte audio zapis:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.