Hrvatski radio

Radio Rijeka

Humanitarni karaoke i pidžama party karnevalske udruge "Čiket"

02.02.2016.

16:43

Autor: Iva Črnjar, Nina Deranja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Karnevalska udruga "Čiket" i ove vas godine poziva na humanitarni party, točnije dva: u petak na Karaoke party, a u subotu na Pidžama party. Oba su humanitarna - sve što vam treba je dobro grlo, dobra volja i jedan - čep!

Primorsko-goranska županija sufinancirat će Riječki karneval s 95 tisuća kuna: 70 tisuća namjenjeno je za organizaciju prijevoza karnevalskih grupa s područja županije, 25 tisuća za pomoć u organizaciji izbora Kraljice Riječkog karnevala. 

Karnevalska udruga "Čiket" postoji već 23 godine, a isto toliko sudjeluje i u velikoj karnevalskoj povorci. Ove su godine na Korzu pantomimičari, a šire ljubav, mir i zajedništvo, kaže Nera Fićor, predsjednica Udruge. 

Svake godine organiziraju humanitarnu akciju u koju žele uključiti sve ljude dobre volje kako bi zajedničkim snagama pomogli nekome kome je pomoć potrebna. Posljednjih 16 godina organiziraju Pidžama party u caffe baru "Iskra", a ove godine i Karaoke party. Odlučili su pomoći oboljelima od multiple skleroze tako što će skupljati plastične čepove koji će kasnije biti donirani i reciklirani te će od njih biti kupljena kolica. Da biste mogli pjevati, potrebno je donijeti minimalno jedan čep. Na karaokama možete sudjelovati u petak, 5. veljače, a u pidžami feštati u subotu, 6. veljače, a sve od 21 sat u caffe baru "Iskra".   

Saznali smo i koliko je karnevalske krvi skupljeno - davanju krvi pristupila je 31 osoba, od čega je na kraju prikupljeno 22 doze. Njih troje krv je dalo prvi put u životu. Sudjelovalo je 8 karnevalskih grupa, a to su: Optimisti – Dobrinj, Zametske maškare, Zametski zvončari, Mesopustari Kraljevice, Pusno društvo Kurent – Gerovo, Kampus – Rijeka, Veseli oldtimeri – Rijeka i Omišljanski Babani. Sutra će naknadno krv dati još jedna grupa koja nije mogla doći u ponedjeljak.

Radio Rijeka prati događanja Riječkog karnevala posebnom emisijom Radio pod maskom, svakoga radnoga dana od 17:45, a pripremaju je Filomena - Tatjana Sandalj i Maletina - Iva Črnjar. Poslušajte: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.