Hrvatski radio

Radio Rijeka

Humanost na djelu: Riječani prikupili potrebne doze krvi, zalihe popunjene

16.07.2015.

12:44

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz riječkog Crvenog križa javljaju da su zbog izuzetno dobrog odaziva darivatelja zalihe krvi popunjene i trenutno nema povećanih potreba.

Ujedno zahvaljuju svim darivateljima koji su se odazvali pozivu Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka i darivali krv tijekom proteklih dana. Zahvaljujući vrlo dobrom odazivu darivatelja iz Rijeke i okolice, ali i darivatelja koji samo privremeno borave u našem kraju, zalihe krvi sada su popunjene i ne nedostaje niti jedna krvna grupa posebno.

Za daljnji nesmetani rad, sada je potrebno samo nadopunjavati postojeće zalihe, te nije više potrebno prikupljati povećane količine krvi. Stoga pozivaju darivatelje da tijekom ljeta daju krv svojim uobičajenim ritmom, a ako se ukaže potreba, poziv će uputiti ponovo.

Krv se može darivati u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 te srijedom od 8 do 19 sati, kao i na akcijama darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Rijeka prema najavama u medijima. Sve informacije mogu se dobiti na besplatni telefon za darivatelje krvi: 0800 200 221.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.