Hrvatski radio

Radio Rijeka

I bez oporbenih vijećnika većinom glasova usvojen gradski proračun Delnica

14.12.2018.

10:49

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Kraće od sat vremena trajala je sinoćnja sjednica na kojoj su vijećnici Grada Delnica većinom glasova usvojili prijedlog gradskog proračuna za iduću godinu, s ukupno planiranim prihodima od oko 59,1 milijuna kuna. Glavni razlog neobično brzom izglasavanju je izostanak šestero oporbenih vijećnika.

Vijećnici SDP-a, PGS-a, HSU-a i Unije Kvarnera su se već izjasnili protiv proračuna i podnijeli nekoliko amandmana koji su nisu prihvaćeni. S druge strane, govoreći o proračunskim očekivanjima, prema kojima bi velik udio prihoda trebale činiti potpore iz europskih fondova i drugih izvora, gradonačelnik Delnica Ivica Knežević ipak se u dijelu svoje rasprave  osvrnuo na neke  primjedbe oporbe s prethodnih sjednica.

Prisjetio se tako komentara vijećnika koji je rekao kako je žalosno da se razvoj grada temelji na pomoćima. "Bio bih sretan kada bi te pomoći prelazile 90 posto naših ukupnih izdataka, posebice ako bi bile bespovratne. Dakle, ostalo bi nam jako puno novaca za promišljanje o drugim, važnim stvarima, koje ne bismo morali financirati iz izvornih prihoda, kao sada", rekao je gradonačelnik. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.