Hrvatski radio

Radio Rijeka

"I buhe kašlju" - predstava koja donosi veselje djeci i odraslima

23.01.2018.

07:52

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Foto: - / -

Predstava "Anche le pulci hanno la tosse" / "I buhe kašlju" Fulvia Tomizze u adaptaciji Uga Vicica i u režiji Diane Höbel, nakon uspješne premijere u Trstu 3. siječnja, svoju će riječku premijeru doživjeti u utorak, 23. siječnja, u 19 sati u HKD-u na Sušaku.

U sklopu programa Riječko kazalište mladih "Kamov", predstava je nastala u koprodukciji Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca i La Contrade - Teatra Stabile u Trstu.

U predstavi za djecu i obitelji igra četvero glumaca: Enza De Rose kao buha SaltellinaLeonora Surian Popov kao komarac TzatziraFrancesco Godina kao pauk Tessitori i Stefano Surian kao stonoga LocomotoreAutor glazbe je Carlo Moser, a glazbenih aranžmana Aleksandar Valenčić. Scenograf predstave je Anton Plešić, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, a svjetlo je oblikovao Bruno Guastini.

Poput djece koja se igraju svijeta odraslih, pauk, stonoga, komarac, a najviše buha koja kašlje, obožavaju pjevati poput pravih opernih pjevača. Ova predstava spaja slatkoću i zabavu, glazbu i kazalište u kolektivno veselje svih koji jesu u kazalištu.

Operni glasovi koji se izmjenjuju šaljivim frazama četvero izvrsnih glumaca u ulogama kukaca, mlada redateljica inovativnih ideja, zanosna glazba i tradicionalne arije: sve su to posebni sastojci za posebnu publiku.

Predstava traje oko 55 minuta, a izvodi se na talijanskom jeziku bez titlova na hrvatskom.

S jednom od glumica, Leonorom Surian Popov, razgovarala je Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.