Hrvatski radio

Radio Rijeka

I Mrkopalj se pridružio osnivanju jedinstvene goranske Turističke zajednice

17.10.2020.

13:45

Autor: Nenad Lučić

Mrkopalj podržao jedinstvenu Turističku zajednicu Gorskoga kotara (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Mrkopalj podržao jedinstvenu Turističku zajednicu Gorskoga kotara (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Primiču se zakonski rokovi do kojih bi goranski gradovi i općine morali konkretizirati završne aktivnosti za osnivanje jedinstvene Turističke zajednice Gorskog kotara. Proces osnivanja obilježila je dvojba - hoće li u toj inicijativi sudjelovati i Općina Mrkopalj?

Provedbu osnivanja jedinstvene Turističke zajednice su prošlog tjedna na koordinaciji u Fužinama najavili i goranski čelnici, a na ocjenu je resornom ministarstvu poslan i nacrt statuta na kojem bi se temeljio jedinstveni ustroj goranskog turizma. 

Međutim, načelnik Mrkoplja Josip Brozović kritičan je prema načinu na koji se postupno gase općinski i gradski uredi. Unatoč tome, na nedavnoj skupštini lokalne Turističke zajednice u Mrkoplju, ipak je, kako kaže, učinjen prvi korak prema približavanju zajedničkoj goranskoj inicijativi i odlučeno je da se ostalim goranskim jedinicama lokalne samouprave ide u osnivanje jedinstvene Turističke zajednice Gorskog kotara.

"Osobno i dalje smatram da je pristup osnivanju bio pogrešan, ponajprije kada je riječ o načinu gašenja postojećih turističkih ureda gradova i općina, koji je obilježilo slanje djelatnika na Zavod za zapošljavanje ili pak njihovo premještanje na poslove u drugim službama lokalnih samouprava, gdje i dalje brinu o turizmu", kaže Brozović.

Dodaje kako smatram da način na koji je zamišljena Turistička zajednica Gorskog kotara, s dva zaposlena djelatnika, neće moći podnijeti očekivanu količinu posla, vezanu uz marketing i brendiranje, te da je sve to preambiciozno. "No prepuštam vremenu da pokaže jesam li bio pravu ili nisam", zaključuje mrkopaljski načelnik. Poslušajte izjavu:

Brozović kritično o goranskoj turističkoj zajednici, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.