Hrvatski radio

Radio Rijeka

I ove godine pješice oko Lokvarskog jezera

02.08.2015.

12:09

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prva nedjelja mjeseca kolovoza danas je po 30. jubilarni put bila termin održavanja manifestacije nazvane POJ, odnosno organiziranog pješačenja oko Lokvarskog jezera u Gorskom kotaru.

Broj sudionika je i ove godine potvrdio kako su ljubitelji prirode odavno prepoznali vrijednost tog druženja, a zbog njih je i ove godine Općina Lokve nastavila realizaciju višegodišnjeg projekta uređenja šetnica. 

Neki su od dvjestotinjak sudionika pješice obišli cijelu duljinu šetnice oko Lokvarskog jezera, dok su ljubitelji kraćih dionica dio puta uživali u plovidbi na izletničkoj Ćaćinoj splavi, kaže direktorica turističkog ureda u Lokvama Đurđa Malnar.

Izletnike su jutros dočekale dodatno uređene šetnice uz Lokvarsko jezero, što je posljednjih godina jedan od važnijih turističkih projekata Općine Lokve. 

U suradnji s Primorsko-goranskom županijom svake godine u šetnicu uz jezero ulažemo oko 400 tisuća kuna. Projekt ide dalje. Šetnica će, nakon svega ostati u natur, prirodnoj verziji. Znači, nećemo je nasipavati, jer mislimo da bi time napravili ekološku štetu i šetnice bi izgubile svoju prirodnu čar i obilježja, kaže načelnik Toni Štimac.

Organizatori pješačenja oko jezera su danas posebno nagradili najstarije i najmlađe sudionike te najbrojniju obitelj i planinarsko društvo.

Javlja Nenad Lučić: 
 
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.