Hrvatski radio

Radio Rijeka

"I ti možeš uljepšati nečije snove" izložba na Korzu za 10 godina pričanja

04.10.2019.

12:23

Autor: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Riječke tete i barbe pričalice svoj deseti rođendan obilježavaju izložbom fotografija "I ti možeš uljepšati nečije snove" koja je danas otvorena na riječkom Korzu. Gradonačelnik Obersnel je tom prigodom zahvalio volonterima koji svakodnevnim čitanjem olakšavaju boravak djece u bolnici na Kantridi.

Teta ili barba pričalica može postati svatko tko za to ima želju, ali nakon trodnevne edukacije. Prijave novih volontera su u tijeku, prijavnicu možete ispuniti na mrežnoj stranici Udruge Portić, a seminar će biti održan od 9. do 11. listopada.

Fotografijama se nastojalo ovjekovječiti neke od važnijih trenutaka tijekom deset godina provođenja programa "Pripovjedač/ica priča za laku noć", istaknula je predsjednica Udruge Portić Maja Opašić, te zahvalila začetnici programa Kseniji Vicić, koja uz još dvije "tete" cijelo desetljeće čita priče uz uzglavlja malih bolesnika.

Opašić kaže kako pričanje pomaže oporavku djece i oplemenjuje čitače. Kaže kako nakon sedam godina čitanja više ne može ni zamisliti da ne bude teta pričalica, te poziva sugrađane da im se pridruže.

Program "Pripovjedač/ica priča za laku noć" provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva zdravstva, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Tete i barbe pričalice deseti će rođendan obilježiti i humanitarnim koncertom u četvrtak 24. listopada u Centru Zamet. Na koncertu s početkom u 19 sati nastupit će brojni glazbenici iz Rijeke i Hrvatske, a sav prihod namijenjen je onkologiji i hematologiji Dječje bolnice Kantrida.

Maja Opašić poziva pripovjedače, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.