Hrvatski radio

Radio Rijeka

I tim Crvenog križa PGŽ poslan je na ispomoć, kakva je situacija na terenu?

30.12.2020.

11:49

Autor: J. Krmpotić, T. Sandalj, O. Vinković

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Foto: - / -

Na poziv Hrvatskog crvenog križa, devet pripadnika interventnog tima Društva Crvenog križa PGŽ s opremom i dva vozila krenulo je u srijedu u Sisak gdje će se priključiti članovima interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa i volonterima te zajedno pružiti pomoć stanovništvu stradalom u potresu.

Više o tome tko, gdje i kada na području PGŽ prikuplja pomoć za stradale u potresu pronađite OVDJE.

U znak solidarnosti za pomoć stanovnicima gradova u sisačko-moslavaćkoj županiji, župan Zlatko Komadina donio je odluku o doniranju po 100 tisuća kuna Petrinji, Sisku i Glini. PGŽ je osigurala ukupno 400 tisuća kuna za pomoć stradalima.

I Grad Rijeka osigurao je ukupno 400 tisuća kuna za pomoć trima gradovima. Osim toga, grad je stavio na raspolaganje mehanizaciju i vozila komunalnih društava Grada Rijeke. 

Ujedno, Grad Rijeka je u znak pijeteta prema žrtvama potresa odustao od vatrometa u novogodišnjoj noći. Vatrometa neće biti ni u Opatiji, a ta će sredstva Grad Opatija uplatiti za pomoć stradalima.

Grad Kastav će financijski pomoći Petrinji, Sisku i okolici sa 75 tisuća kuna iz pričuve. Grad Crikvenica izdvojio je 15 tisuća kuna za pomoć stradalima u potresu. 

Kakvu je opremu na stradala područja ponijelo četrdesetak vatrogasaca koji su kao ispomoć poslani s područja PGŽ, jesu li im organizirane smjene, kakva je situacija na terenu te što učiniti sa svom pomoći koja se skuplja u programu Radio Rijeke govorio je županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac, poslušajte:

Mladen Šćulac o koordinaciji pomoći na stradalom području, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.