Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iako sezona počinje krajem prosinca, na Platku se već skija

26.11.2015.

15:27

Autor: Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Platku, pet dana od prvog snijega, konačno je počelo čišćenje parkirališta. Preme slici s web kamere, dio parkirališta je očišćen, a do sutra bit će i ostatak. Trampulin će ostati tu parkiran i idućih dana.

Što će, osim očišćenog parkirališta, ponuditi Platak posjetiteljima za predstojeći vikend. Voditelj Platka u okviru Goranskog sportskog centra Ervin Stilin kaže: "Snijega nažalost nema dovoljno za pripremu staza za skijanje, ali parkiralište će, za razliku od proteklog vikenda, biti očišćeno. Ljudi će moći doći malo sanjkati, malo uživati u snijegu i ovisno o vremenu, ako ne bude jako burovito, moći će uživati i u snježnim radostima, ali nažalost bez skijanja na uređenim stazama. Kvaliteta snijega koji je pao u ovoj prvoj turi, nažalost nije imao podlogu i nije se zadržalo dovoljno snijega da bi se moglo ići na uređenje staza. Na određenim područjima na stazi ima dovoljno snijega, a na određenim područjima nema ništa, kao što je vrh Radeševa."

"Ja sam bio danas na vrhu i jučer, tako da smo procjenili da nema dovoljno snijega da bi se moglo kvalitetno urediti staze. Traka ne radi jer još nije papirnato i financijski preuzeta od bivšeg vlasnika, no uskoro će biti, tako da ćemo s 15. prosinca to imati riješeno. Skijanje na platku bit će moguće najkasnije do početka školskih praznika," kaže Stilin.

No, unatoč neuređenim stazama, skijaši su se proteklih dana ipak spuštali obroncima Radeševa. Među njima bio je Zoran Sobol, dobar poznavatelj Platka, ali i mnogobrojnih poznatih svjetskih skijališta koja je obišao kao trener Ane Jelušić. On kaže: "U subotu je palo dosta snijega. U nedjelju smo se nekako jedva probili do Radeševa, no međutim, normalno se moglo spuštati niz stazu. Prvog dana bio je dosta čudan snijeg, a idućih dana vidio sam dosta tragova. Napravio bih jedan do dva spusta, koliko mi se dalo."

"Turistička staza je odlična, ima najmanje 30 centimetara snijega sigurno svuda, a glavna staza Radeševo 1 bi uz malu asistenciju ratraka sigurno mogla raditi. Traka, mislim da bi mogla raditi ne samo idućih dana, već i duže," rekao je Sobol. Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.