Hrvatski radio

Radio Rijeka

Idejni projekt Zdravstvenog centra za Hitnu medicinu Rujevica zapad do kraja godine

10.10.2022.

12:16

Autor: Josip Krmpotić

Rujevica kao novi gradski centar

Rujevica kao novi gradski centar

Foto: - / Grad Rijeka

Idejni projekt novog Zdravstvenog centra za Hitnu medicinu Rujevica zapad, na kojem će svoju poziciju, uz hitnu i sanitet, pronaći i Hrvatska gorska služba spašavanja, trebao bi biti dovršen do kraja godine. Projekt uključuje gradnju helidroma te pristupnih cesta.

Za izradu projekta novog centra na Rujevici odobreno je milijun i 80 tisuća kuna, a gradnja bi trebala početi do ljeta 2023. godine.


Iz proračuna Primorsko-goranske županije bit će izdvojeno 250 tisuća kuna za nabavu i ugradnju crpnih pumpi javne vodoopskrbe na području Grada Čabra, kako bi se smanjili problemi čabarske vodoopskrbe, a Komunalno društvo Čabranka i Grad Čabar realizirat će posao do kraja.


Riječ je o sredstvima namijenjenim ravnomjernom razvitku svih djelova PGŽ. Iz istog izvora Općini Brod Moravice pripast će 100 tisuća kuna za gradnju društvenog doma. 


Dodajmo da će 17 poljoprivrednih gospodarstava dobiti potpore za ublažavanje posljedica rasta troškova stočarskim farmama. Za to će na području PGŽ bit će raspoređeno nešto više od 292 tisuće kuna iz proračuna županije.


Na kolegiju u PGŽ zamjenik župana Vojko Braut je pojasnio odluku o dodjeli sredstava za brojne radove na području osam županijskih lučkih uprava, poslušajte:

Vojko Braut o rasporedu sredstava za lučke uprave

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.