Hrvatski radio

Radio Rijeka

IDS, GLAS i PGS zajedno za moderniju Hrvatsku: Dosta je vladavine HDZ-a!

02.10.2018.

14:18

Autor: Josip Krmpotić

Miletić, Mrak Taritaš i Vasilić (Foto: Josip Krmpotić / HR Radio Rijeka)

Miletić, Mrak Taritaš i Vasilić (Foto: Josip Krmpotić / HR Radio Rijeka)

Foto: - / -

Dosta je vladavine HDZ-a koji zemlju nepovratno vuče natrag, želimo političku akciju progresivnih snaga za otvorenu i naprednu Hrvatsku umjesto ove u kojoj imamo poreznu reformu koja to nije, mirovinsku koja traži da radimo duže da bismo imali manje te kurikularnu koja je zapravo PR škole za život.

Orbanizacija i radikalizacija vidljive su na svakom koraku, a trgovačko-ucjenjivačka koalicija nema ni interesa ni snage za provođenje reformi pa sve više sličimo na mađarske ili poljske prostore. Upravo zato IDS-u i GLAS-u priključio se danas i PGS, a koaliciji bi se uskoro, prema riječima Anke Mrak Taritaš, mogao priključiti i HSS.

"IDS I GLAS dijele identičnu viziju napredne, moderne, obrazovane i razvijene Hrvatske, bitno drukčiju od Hrvatske kakvu danas gledamo. Incidente koji su posljedica takve politike ćemo uskoro prestati brojati jer ih gledamo svaki dan", rekao je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

"Rastući populizam, radikalizam i orbanizacija Hrvatske - mi moramo stvoriti jasan blok snaga koje tome moraju reći dosta. Stoga nema više laganja - mi smo postali zemlja iz koje svi žele otići i postali smo zemlja u koju nitko ne želi doći, i to jasno treba reći", istaknula je predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.

"Zbog svega toga sretan sam što je PGS dio jedne sasvim drugačije priče koja će se u dolazećim mjesecima boriti za naše regionalne vrijednosti i drugačiju, otvorenu i razvijenu Hrvatsku", zaključuje predsjednik PGS-a Darijo Vasilić. Poslušajte izjave:

Mrak Taritaš, Miletić i Vasilić (Foto: Josip Krmpotić / HR Radio Rijeka)

Mrak Taritaš, Miletić i Vasilić (Foto: Josip Krmpotić / HR Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.