Hrvatski radio

Radio Rijeka

Igor Pleše: Jedino Gorani moraju plaćati punu cijenu autoceste!

23.05.2018.

10:38

Autor: Nenad Lučić

Igor Pleše: Jedino Gorani moraju plaćati punu cijenu autoceste!

Igor Pleše: Jedino Gorani moraju plaćati punu cijenu autoceste!

Foto: - / -

Sve dosadašnje inicijative da se stanovnicima Gorskog kotara omoguće povoljnije cijene korištenja autoceste A6 dosad nisu naišle na povoljne reakcije resornog ministarstva, no čelnici stranačkih ogranaka Unije Kvarnera i SDP-a u Delnicama ne odustaju od takvog zahtjeva.

Goran Rački iz Unije Kvarnera ističe kako je novim dopisom ministarstvu predložen matematički model prema kojem bi cestarina Goranima bila smanjena za 50 posto, a sklon je i rješenju da takva odredba postane i dio zakonskih pogodnosti.

Igor Pleše iz SDP-a podsjeća kako su stanovnici priobalja i otoka Primorsko-goranske županije, putujući prema Rijeci, zbog povoljnijih uvjeta vezanih uz cestarinu, mostarinu i cijenu trajektnog prijevoza u mnogo povoljnijem položaju od Gorana te pridodaje: "Na dionici autoceste A7 od Rijeke do Križišća nema naplate cestarine, a za lokalno stanovništvo besplatan je i Krčki most. Zato želim podsjetiti nadležne da se iz svih dijelova županije do županijskog sjedišta može doći besplatno, što je slučaj sa stanovnicima Crikvenice, Novog Vinodolskog, Opatije i Krka, ili, kao otočani, po subvencioniranim cijenama. Jedino Gorani, kada žele doći u Rijeku, moraju plaćati punu cijenu autoceste. Netko će reći da postoji alternativni pravac, odnosno stara cesta kroz Gorski kotar. Kakva je to alternativa mogli smo se uvjeriti u zimskim mjesecima", zaključuje Pleše.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.