Hrvatski radio

Radio Rijeka

Igor Vlajnić - prvi hrvatski sudski vještak za glazbu

26.05.2020.

08:41

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka / arhiv

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka / arhiv

Foto: - / -

Maestro Igor Vlajnić, dirigent zaposlen u HNK Ivana pl. Zajca, postao je prvi sudski vještak za glazbu u Hrvatskoj. Nedavno je stekao i titulu magistra ekonomije, pa su to bili povodi za razgovor u emisiji Box in.

Igor Vlajnić je čovjek ogromne energije i želje za stjecanjem novih znanja. Osim što je na Muzičkoj akademiji stekao zvanje dirigenta, diplomirao je i solo pjevanje kao tenor, nedavno je postao magistar ekonomije, a sada je i sudski vještak za glazbu.

Inače, uz stalni posao u riječkom kazalištu, vodi zborove, predaje i pjevanje u školi Tonija Cetinskog, često korepetira na mnogobrojnim koncertima i bavi se pedagoškim radom odgoja mladih generacija, zanimljivim glazbenim prezentacijama.

Izuzetno je sretan što je riječko kazalište ponovno otvorilo svoja vrata riječkoj publici, iako u manjem broju, zbog epodemioloških mjera i vrlo marljivo radi na pripremanju svakodnevnih programa unutar "Velike revije malih formata". 

Što je zadaća sudskog vještaka za glazbu poslušajte u razgovoru:

Igor Vlajnić, prvi hrvatski sudski vještak za glazbu; pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.