Hrvatski radio

Radio Rijeka

Imamo punih sedamdeset godina - mi smo Radio Rijeka!

16.09.2015.

06:01

Autor: Alen Čemeljić, glavni urednik Radio Rijeke

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je taj dan, danas je rođendan Radio Rijeke - i zato svi ti koncerti, pozdravi, torte i čestitke, i u eteru i na društvenim mrežama!

Na današnji se dan počela pisati povijest jedne od danas naslušanijih radijskih stanica u Hrvatskoj. Bio je 16. rujna kad je po prvi put eterom odjeknulo: "Ovdje Radio Rijeka – Qui Radio Fiume!".

Na spomen ploču pred kućom u Voloskom, u kojoj je 1945. godine započelo emitiranje programa, danas je postavljeno cvijeće. "Ove Radio Rijeke ne bi bilo da nije bilo svih onih koji su danas u mirovini, onih kojih danas nema, ali i onih koji danas rade, koje naši slušatelji rado slušaju i zbog kojih slušaju radio. Hvala svima koji su utkali dio svog života, mnogi i cijeli svoj radni vijek, u stvaranju programa Radio Rijeke, hvala onima koji to danas čine, i hvala slušateljima što im se sviđamo", rekao je v.d. ravnatelja HRT centra Rijeka Eduard Kišić

I već onda, te 1945. godine, čuli smo se širom svijeta. Potvrđivali su nam to tada naši brojni pomorci, a i danas nam se iz cijelog svijeta javljaju naši Riječani, Primorci, Gorani i Istrani koji nas putem interneta i streaminga prate na svim kontinentima, javljaju se u program, komentiraju postove na društvenim mrežama, pogotovo kad navijaju za Rijeku i vesele se uspjesima naših.

I danas, kao i na početku, emitiramo na hrvatskom i na talijanskom jeziku. Nismo više u Voloskom, odavno, još 1946. smo došli u Rijeku i od 1951. smo na Korzu. Imamo 70 godina, ali prilagođavamo se novim vremenima. Bili smo prva hrvatska radijska stanica na internetu, možda i u Europi, još tamo 1996. godine.

Od 2009. godine počeli smo stvarati portal sa svakodnevnim informacijama iz grada i županije, koji danas ima 50 do 60 tisuća korisnika na mjesec te 90 do 100 tisuća jedinstvenih pregleda stranica.

Uz informiranje Vas nastojimo i zabaviti, preko Radio Sove stvarati kadar za budućnost, ali i utjecati na kvalitetu života u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Postali smo više od radija, imamo veliko povjerenje Vas, naših slušatelja (i čitatelja, kada govorimo o portalu Radio Rijeke), i nastojimo ga opravdavati iz dana u dan.

Nadam se da uspijevamo u tome, iako nas je svakim danom sve manje. Ali, ne damo se, u skladu s onom primorskom …ne molat.

Hvala Vam na svim Vašim čestitkama i na ukazanom povjerenju svih ovih 70 godina!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.