Hrvatski radio

Radio Rijeka

[IN MEMORIAM] Napustio nas je naš dragi kolega Franco Rocchi

19.10.2021.

14:20

Autor: Alen Čemeljić

Foto: Radio Rijeka

Foto: Radio Rijeka

Foto: - / -

Tužnog srca javljamo da nas je u 79. godini napustio naš kolega Franco Rocchi, dugogodišnji prepoznatljivi glas u programu na talijanskom jeziku Radio Rijeke. Franco Rocchi rođen je u Puli, u Rijeku je došao na studij ekonomije, a novinarstvom se počeo baviti u listu La Voce del Popolo.

U eter Radio Rijeke ušao je 1974. godine i do odlaska u mirovinu 2006. godine bio je jedan od prepoznatljivih glasova u našem eteru. Pamtit ćemo ga kao vrsnog novinara i urednika, a izvan etera kao izuzetno dragu i simpatičnu osobu.

Teme u razgovoru s Francom bile su nepresušne - novinarstvo, politika, sport, ali najviše smo razgovarali o tenisu, plivanju u moru, i to u kasne jesenske dane, o nogometu, Rossiju, Bettegi i drugim zvijezdama Juventusa. I sada mi je pred očima njegovo duboko uvlačenje cigaretnog dima i njegov grohotan smijeh.

Kao što mi je pred očima i njegova hrabrost da reagira i zauzme se za kolege koji su u satiri, a tema je, naravno, bila vlast, prešli granicu koju mnogi više nisu željeli tolerirati. Napustio nas je zaista veliki i hrabar čovjek, Zbogom Franco! I hvala Vam na svemu!

Evo što nam je naš Franco rekao u zadnjem razgovoru prije mjesec dana: 

Franco Rocchi- zadnji intervju, pripremio Gianfranco Miksa

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.