Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ina izrađuje studiju energetske učinkovitosti za rafineriju u Rijeci

22.03.2016.

10:53

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

INA će izraditi studiju energetske učinkovitosti za Rafineriju nafte Rijeka za što je angažirala tvrtku Neste Jacobs, s ciljem dodatnih poboljšanja energetske učinkovitosti RNR-a, priopćila je Ina u utorak.

U izradi studije energetske učinkovitosti Neste Jacobs će analizirati trenutnu potrošnju energije, izvore energije i sredstva za proizvodnju i potrošnju energije unutar rafinerije te u prostoru logističkog terminala. Cilj je ukazati na izvedive mogućnosti poboljšanja energetske učinkovitosti u skladu s Ininim sustavom upravljanja energijom, kaže se u priopćenju.

Inin izvršni direktor za Rafinerije i marketing Bengt Oldsberg ističe da Ina ima iskustvo suradnje s Neste Jacobsom u drugim područjima te je uvjeren da će energetska učinkovitost RNR-a biti poboljšana. Glavni izvršni direktor Neste Jacobsa Jarmo Suominen kaže da je angažman u RNR-u važan korak za Neste Jacobs u međunarodnom proboju rješenja za energetsku učinkovitost za industriju ugljikovodika, odnosno u ovom slučaju za rafineriju nafte, prenosi se u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.