Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ines Strenja Linić: SDP mi je nudio mjesto u izvršnoj vlasti, SDP: Nismo!

29.11.2015.

18:40

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zastupnica Mosta iz Rijeke Ines Strenja Linić potvrdila je danas Hini kako joj je SDP, preko posrednika, nudio da u zamjenu za potporu njihovoj vladi sudjeluje u izvršnoj vlasti. Ponudu je, kaže, odbila, a iz SDP-a niječu da je itko s njome kontaktirao.

"Nuđeno mi je krajem tjedna da budem 76. na listi onih koji će podržati SDP-ovu vladu. Ponudu sam, naravno, odbila, no interesantno je da svakom pričaju da je upravo on taj sedamdeset i šesti", rekla je Mostova zastupnica Ines Strenja Linić.

Na pitanje kome se to sve nudi, nije htjela dati konkretan odgovor: "I drugima iz Mosta se pristupa", tvrdi Strenja Linić. O ponudi iz SDP-a je, kaže, izvijestila predsjednika Mosta Božu Petrova i glasnogovornika Nikolu Grmoju. "Pokušavaju nas svrstati lijevo i desno, ali mi smo jednstveni i želimo reformsku vladu", poručila je Strenja Linić.

SDP-ova zastupnica Ana Komparić-Devčić izjavila je za Hinu kako nitko od izabranih SDP-ovih zastupnika nakon izbora nije kontaktirao s Mostovom zastupnicom izabranom u VIII., riječkoj izbornoj jedinici Ines Strenjom Linić.

Grmoja: Strenja Linić dobila ponudu iz SDP-a da bira što želi

Da je Mostova zastupnica Strenja Linić dobila ponudu iz SDP-a, potvrdio je Hini i glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja: "Naša zastupnica dobila je, posredno od Milanovića, da bira što hoće, da su oni blizu 76 (zastupnika), samo da bira mjesto, i što u biti želi, te da nema problema", izjavio je Grmoja telefonim Hini.

"Oni koji to postanu, sebi dižu cijenu. Ako su u Mostu, razgovara se o reformama, a kad postaneš slobodan strijelac, dižes si cijenu i možeš zahtijevati", rekao je Grmoja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.