Hrvatski radio

Radio Rijeka

Inkluzivne sportske igre u Kostreni

09.09.2022.

12:10

Autor: Radio Rijeka

Foto: Općina Kostrena

Foto: Općina Kostrena

Foto: - / -

U subotu, 17. rujna 2022. godine, u organizaciji udruge DIRA RIJEKA održat će se Inkluzivne sportske igre na sportskom terenu u Kostreni ispod Hotela Lucija, a prijave za sudjelovanje primaju se do 15. rujna.

Povod za ovu manifestaciju je Hrvatski olimpijski dan koji se službeno obilježava 10. rujna, a organizacijom Inkluzivnih sportskih igara želi se svu djecu potaknuti na bavljenje sportom i na kretanje, dok će za djecu s teškoćama u razvoju bit će pripremljeni specijalni sportski programi. 


Cilj je igara ohrabriti svu djecu, a posebno onu s teškoćama u razvoju, na bavljenje sportom i što više kretanja, u svrhu povećanja kvalitete njihova života. 


Inkluzivne sportske igre u potpunosti će osmisliti i voditi trenerica Sportskog saveza Rijeka i Hrvatskog paraolimpijskog odbora Jasmina Lukšić. Sportske discipline će biti u potpunosti prilagođene djeci, a bit će i nekoliko disciplina u kojima će uz djecu sudjelovati i roditelji. Naglasak će biti na atletskim disciplinama.  


Kao partnerska udruga u ovu će se manifestaciju uključiti Riječki komorni zbor Val čiji će članovi volontirati kako bi olakšali provedbu svih aktivnosti. 


Igre su namijenjene svoj djeci i mladima od 5 do 16 godina, započinju u 10.00 sati, a obavezne su prijave do 15. rujna 2022. putem online obrasca objavljenog na njihovoj Facebook stranici ili na email: dira.rijeka@gmail.com

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.