Hrvatski radio

Radio Rijeka

Investicijom PGŽ u Domu za starije osobe u Voloskom uređen Park seniora

11.04.2021.

12:19

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

U Domu za starije osobe "Volosko" uspješno je dovršena druga faza projekta uređenja Parka seniora, investicija vrijedna preko 2 milijuna kuna. Uključivala je postavljanje lifta za prijevoz nepokretnih stanara, uređenje pristupne staze, postavljanje zaštitnih ograda te hortikulturno uređenje okoliša.

Prostorom dominiraju "pametna" arhitektonska rješenja čime su otklonjene građevinske prepreke koje ograničavaju pokretljivost slabo pokretnih korisnika. Prema riječima župana Zlatka Komadine, ovom investicijom stvoren je jedinstven prostor za boravak korisnika na otvorenom, a nastavak je to županijskih ulaganja u podizanje standarda ustanova za smještaj najstarijih stanovnika naše Županije.

Dovršetkom hortikulturalnog uređenja, Dom u Voloskom imat će jednu od najljepših okućnica koja se uklapa u atraktivnu vizuru opatijskih parkova. Uređena će bit opuštajuća aromaterapijska oaza te prostor predviđen za provođenje radno terapijskih i rekreativnih aktivnosti na otvorenom.

Park seniora savršeno se uklapa u moderni koncept pružanja socijalnih usluga po E-Qalin sustavu kvalitete jer istovremeno stvara pozitivan učinak za stručne radnike kroz jednostavnije obavljanje svakodnevnih radnih zadataka kao i boravak stanara, koji su dobili uvjete za povećanu pokretljivost te kvalitetne sadržaje na otvorenom.

Volosko Park seniora (Foto: PGŽ)

Volosko Park seniora (Foto: PGŽ)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.