Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ipak ćemo plivati Kupom uzvodno!

31.07.2020.

13:24

Autor: Nenad Lučić

Foto ilustracija: Udruga Kupa

Foto ilustracija: Udruga Kupa

Foto: - / -

Tradicionalni međunarodni plivački miting "Kupom uzvodno", 16. po redu, bio je predviđen za 25.07., no zbog pandemije odgođen je za 08.08. Održat će se u subotu s početkom u 13:00 na lokaciji Jaz kod Gustog Laza, kilometar i pol uzvodno od Broda na Kupi.

Zbog pandemije sve su manifestacije uz gornji tok rijeke Kupe u Gorskom kotaru dosad morale biti odgođene. Članovi udruge "Kupa" iz Broda na Kupi ipak ne odustaju, te vjeruju kako će do subote 8. kolovoza osigurati sve potrebne uvjete za održavanje 16. po redu plivačkog mitinga "Kupom uzvodno".

Riječ je o specifičnom događaju na kojem sudionici plivaju suprotno riječnoj struji, natječući se u utrci na 25 metara te plivačkom maratonu, a i ove godine se planira organizirati ekipno nadmetanje obitelji te utrka spretnosti plivanja s bakljama.

Unatoč specifičnoj situaciji, predsjednik Udruge Kupa Davorin Klobučar očekuje da će i ovogodišnji miting, uz 60 do 80 aktivnih sudionika, imati međunarodno obilježje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.