Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ipak: dom za starije u Delnicama bit će gotov do kraja godine?

26.01.2020.

15:50

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Dom za starije osobe u Delnicama počeo se graditi 2012. godine i isprva se činilo da će objekt brzo biti dovršen. Međutim, postojeći je projekt trebalo prilagoditi standardima Europske unije, a to je rezultiralo dodatnim problemima i višegodišnjim prekidom radova.

Na adresu Grada Delnica od početka ove godine iz resornog ministarstva stižu povoljnije vijesti, a znače li one i skori nastavak izgradnje budućeg doma?

U resornom ministarstvu otvorene su natječajne ponude tvrtki koje su zainteresirane nastaviti izgradnju doma za starije osobe u Delnicama. Gradonačelnik Ivica Knežević tvrdi da će se uspješno izvršiti izbor novog izvođača radova. "Naime, od tri prispjele natječajne ponude, jedna je niža od procijenjene vrijednosti dovršetka izgradnje doma za starije osobe od 9,2 milijuna kuna. Najpovoljniji je ponuditelj konkurirao s iznosom od oko 8,3 milijuna kuna", naveo je Knežević. 

Nakon višegodišnjeg čekanja da se nešto dogodi na zamrlom gradilištu gradonačelnik želi vjerovati da će 2020. biti prijelomna godina. Obzirom na žalbene rokove natječajni postupak trebao bi biti okončan krajem veljače.

"Samim tim radovi bi se, ovisno o vremenskim uvjetima, mogli nastaviti tijekom ožujka ili travnja. Bude li tako, izgradnja doma za starije osobe u Delnicama, cjelovito bi mogla biti dovršena do kraja ove godine", rekao je Knežević.

S obzirom na demografska kretanja u Gorskom kotaru, što skoriji završetak doma za starije osobe u Delnicama nameće se kao cilj od iznimne važnosti, zaključuje gradonačelnik Knežević. Poslušajte:

Starački dom Delnice do kraja godine?, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.