Hrvatski radio

Radio Rijeka

Irena Kačić: Ne mogu se vratiti u Vukovar, sve me podsjeća na tragediju

18.11.2016.

10:27

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz obilježavanje 25. obljetnice bitke za Vukovar i okupacije grada, čije je središnje događanje današnja Kolona sjećanja, donosimo razgovor s Vukovarkom koja je u mjesec dana izgubila supruga i sina, a danas živi u Rijeci i ne želi se vratiti u rodni grad.

Vukovarka Irena Kačić predsjednica je Udruge udovica poginulih branitelja Primorsko-goranske županije i dopredsjednica Zajednice udruga proizašlih iz Domovinskoga rata. Na Ovčari je izgubila sina Igora, koji je toga dana u studenome 1991. godine imao samo 16 godina i bio je najmlađa žrtva toga zločina.

Mjesec dana ranije poginuo je i njezin suprug, jedan od zapovjednika obrane Vukovara na Sajmištu. U programu Radio Rijeke Irena Kačić govori o tome kako je s dvije maloljetne kćeri iz Vukovara izbjegla na Krk, kako je preživjela gubitak sina i supruga te zašto ih je sahranila u Rijeci, o svjedočenju u Haagu, zašto se ne želi vratiti u Vukovar, ali i kako danas žive neki njeni rođaci u Vukovaru. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.