Hrvatski radio

Radio Rijeka

Irska tvrtka u Rijeci traži skladištare: samo jutros se javilo 70-ak osoba

12.09.2018.

16:44

Autor: Blanka Uzelac

Razgovori s kandidatima u "Bonaviji" (Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka)

Razgovori s kandidatima u "Bonaviji" (Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Predstavnici irske tvrtke "Musgrave" u hotelu "Bonavia" u Rijeci danas i sutra razgovaraju s potencijalnim radnicima koji iz Hrvatske žele otići u Irsku raditi kao skladištari. Samo je jutros na razgovoru bilo njih sedamdesetak.

Smještaj osigurava tvrtka, koja vraća novac za putnu kartu, a plaća se isplaćuje tjedno. Sat rada skladištara je 12 odnosno 13 eura, ovisno je li rad danju ili noću. Razgovore vode danas do 20 sati i sutra od 9 do 17 sati.

Tvrtka se bavi distribucijom hrane i najveći je privatni poslodavac u Irskoj s 35 tisuća radnika, od kojih je tristotinjak iz Hrvatske. Najbolji kandidati bit će odmah primljeni, a informaciju o zapošljavanju dobit će najkasnije za deset dana.

Među kandidatima nisu svi nezaposleni, niti su skladištari po zanimanju. Na koji način se vodi intervju, što kažu oni koji žele uskoro letjeti za Irsku, a što kaže predstavnik tvrtke, zabilježila je Blanka Uzelac - poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.