Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ispraćaji stare, dočeci nove: Rijeka, Fužine, Delnice, Novi, Opatija...

31.12.2015.

08:25

Autor: Josip Krmpotić, Jelena Butković, Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još malo i gotovo, a vi birajte gdje ćete i s kim ćete - najpoznatiji i najmasovniji doček na otvorenom u Primorsko-goranskoj županiji, a možda i u cijeloj Hrvatskoj, onaj je podnevni u Fužinama, 16. po redu, uz desetak tisuća ljudi, ove godine bez vatrometa, ali uz balonijadu dobrih želja.

Puni su vlakovi, autobusi, osobna vozila - svi u Fužine! Ili možda u Delnice: ako ste sportaš u duši, od 11 sati iz središta grada kreće Silvestarska utrka ulicama Delnica, sve na oko 800 metara nad morem. "Zadnje polne va Kastve", na 365 metara zgora mora, od 10 do 14 sati na Trgu Matka Laginje - humanitarni koncert Kastavaca, a sve prikupljeno bit će donirano Udruzi DIRA koja pomaže djeci s poteškoćama u razvoju.

Prema moru, u Novom Vinodolskom od 10 sati, na čak tri lokacije "Zdravica novoj" - dva lovačka društva garantiraju dobar gulaš, vinari obilje vina, besplatni vlakić kroz Novi i oko tri tisuće krafni za djecu. U Opatiji, na Ljetnoj pozornici, možete doslovno uklizati u Novu uz Dražena Turinu Šajetu, na mrkatu domaći gazbenici i humpa-cumpa.

U Omišlju na Krku, od 22 sata na Trgu Prikešte ponuda je besplatna. I još jedan dodatak: svih je preduhitrila Crikvenica, oni su još sinoć u 18 sati organizirali nesvakidašnji doček Stare godine!

Cijela Rijeka na Korzu

Zbog dočeka Nove godine, u Rijeci od 22 sata vrijedi posebna regulacija prometa - pogledajte ovdje.

Osim u brojnim klubovima, pubovima i kafićima, Riječani i njihovi gosti će u novu 2016. godinu ući uz svirku tri domaća pop-rock benda. Na pozornicu na Korzu prvi će u 22 sata izaći članovi mladoga riječkog rock sastava Moskva, uslijedit će Neno Belan i Fiumensi, a veliko rockersko finale pripalo je Mili Kekinu i grupi Hladno Pivo. Iako najavljena, riječka grupa Grad je, nažalost, morala otkazati svoju ovogodišnju svirku na Korzu. Evo što su uoči nastupa u Rijeci za naš radio rekli pjevač Hladnog piva Mile Kekin i Vladimir Tomić iz grupe Moskva:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.