Hrvatski radio

Radio Rijeka

Istraživanje: gosti s kruzera najmanje zadovoljni kulturnim sadržajima!

21.03.2018.

12:24

Autor: Blanka Uzelac

Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka

Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka

Foto: - / -

Gosti koji kruzerima dolaze u Rijeku najviše su zadovoljni lokalnim stanovništvom, hranom i pićem, a najmanje posjetom kulturnim ustanovama, pokazalo je istraživanje riječkoga Pomorskog fakulteta, predstavljenog danas u Lučkoj upravi u Rijeci.

Iako je u trendu porast dolazaka kruzera, potrebna su poboljšanja na svim razinama, od samog pristajanja broda do turističke ponude, rekli su dekan Pomorskog fakulteta Alen Jugović i ravnatelj Lučke uprave Denis Vukorepa.

Potrošnja po posjetitelju s kruzera prosječno iznosi 25 eura, najviše troše na hranu, piće i odjeću; uglavnom su starosti oko 60 godina i većina ih je iz Velike Britanije.

"Potrošnja je na razini nekih 25 eura po osobi, što ne možemo reći da je malo, ali  moglo bi biti i više. Naši proizvodi moraju biti prepoznatljivi poput pića, hrane, suvenira. Dakle moramo stvoriti jednu priču. Posebice se to odnosi na muzeje i ostale povijesno-kulturne ustanove u koje stranci ulaze. Ljudi koji tamo rade moraju znati strane jezike, posebice engleski, zatim moraju gostima ponuditi one aparate sa slušalicama za vođenje po muzejima na stranim jezicima. Goste je najviše dojmila naša tržnica, a mogu reći da imamo jednu prekrasnu simbiozu Turističke zajednice, Grada Rijeke, Lučke uprave Rijeka, Pomorskog fakulteta ali mogu se uključiti i drugi. U redu na povećanju kvalitete i razvoja naše destinacije", rekao je dekan Pomorskoga fakulteta Alen Jugović.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.