Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iva Rinčić nova ravnateljica Zaklade riječkog Sveučilišta

26.09.2013.

15:42

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novoizabrana ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci je dr. Iva Rinčić s Medicinskog fakulteta, a dr. Sanju Barić smijenila je nakon isteka redovitog četverogodišnjeg mandata. Pravi izazov nove ravnateljice bit će prikupiti sredstva za nove projekte, a ona pod tim podrazumijeva unaprjeđenje vidljivosti Zaklade.

Nakon četiri godine Sanja Barić odlučila je posvetiti se primarnim aktivnostima na Pravnom fakultetu, a ovom prigodom je podsjetila  da je riječka Zaklada jedina sveučilišna zaklada u državi, a u području znanosti i prema prikupljenim sredstvima druga u Hrvatskoj, odmah iza Nacionalne zaklade za znanost.

Uz kontinuitet svega što je dobro utemeljeno, Iva Rinčić najavila je nove projekte: inicijativu okupljanja alumnni sveučilišta, povezivanje s postojećim riječkim i regionalnim brandovima, povezivanje s hrvatskim uredima u Bruxellesu s mogućnostima stažiranja, studijskih posjeta i sl. Nezaobilaznim Rinčić smatra i suradnju s građanima i volonterima, te znanstvenicima izvan sustava znanosti s ciljem unaprjeđenja cjeloživotnog obrazovanja. U planovima je i edukacija o društvenom poduzetništvu koja se nadovezuje na osmišljavanje projekta sustavnog nagrađivanja sastavnice sveučilišta koje na najbolji način promiče ravnopravnost.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci osnovana je 2003. godine, a njeni osnivači su Sveučilište u Rijeci, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka. Riječ je o tzv. zakladi lokalne zajednice čiji je cilj prikupljanje i fokusiranje sredstava za sufinanciranje znanstveno-istraživačkog i nastavnog rada znanstvenika i nastavnika Sveučilišta u Rijeci, a posebno u svrhu promicanja studentskog standarda i studentskih projekata i aktivnosti. Tijekom desetogodišnjeg djelovanja Zaklada je prikupila 10,5 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.