Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ivan i Oscar na putovanju života: biciklom prolaze 11 tisuća kilometara

02.12.2016.

13:41

Autor: Iva Črnjar Ivančan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ivan Saganić i Oscar Piljek prije nepuna tri tjedna krenuli su u avanturu života – biciklom će proći 11 tisuća kilometara. Put su započeli na Cresu, nastavili do Italije pa zatim bicikliraju do Afrike, točnije Maroka i natrag kroz Portugal, Španjolsku, Francusku, Švicarsku i Austriju.

U programu Radio Rijeke s Ivanom i Oscarom razgovarali smo dok su boravili na zapadnoj obali Italije, točnije u Riminiju. Prošli su dotad 550 kilometara, osjećaju se dobro, iako je Ivan imao problema s koljenom, no to je sada prošlo i nastavili su dalje.

Najteže im je bilo biciklirati kroz unutrašnjost Istre zbog puno uspona, a prvih nekoliko dana bilo im je najhladnije i spavali su u šatorima na -5 stupnjeva. Nakon što su 13. studenoga krenuli iz Cresa, nastavili su do Slovenije pa Trsta, gdje su se odmorili kod prijatelja i krenuli dalje zapadnom obalom prema Monfalconeu, San Marinu i Riminiju. 

Njihov avanturistički pothvat nazvali su "Ekspedicija 7 milja" i možete ih pratiti na istoimenoj Facebook stranici.

U nastavku možete pročitati njihov dnevnik putovanja te poslušati razgovor u programu Radio Rijeke:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.