Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ivan Kirin prešao iz HSP AS u HDZ

07.08.2016.

11:37

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki zastupnik u Saboru i poznati kirurg Ivan Kirin, prešao je iz HSP-a Ante Starčević u HDZ te s Andrejom Plenkovićem dogovorio suradnju na predstojećim izborima. "Treba zrelo politički razmišljati", rekao je Kirin.

Ivan Kirin je obnašao dužnost potpredsjednika HSP-a Ante Stračević, prije osam mjeseci na izborima je na koalicijskoj listi s HDZ-om osvojio velik broj preferencijalnih glasova te postao saborski zastupnik u, sada već raspuštenom Saboru.

S obzirom na raskinutu suradnju između HSP-a AS i HDZ-a, Ivan Kirin je odlučio pristupiti HDZ-u. HSP bilo kojeg predznaka nikada u osmoj izbornoj jedinici nije postao parlamentarnom strankom, podsjetio je Kirin i dodao da su samostalno izlazeći na izbore, ali u koaliciji s HDZ-om, postigli cilj i sada moraju politički zrelo razmišljati.

"Cijeneći ranije rezultate i političko djelovanje, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je samnom jučer razgovarao u Dubrovniku. Utvrdili smo da dijelimo sukladni društveni svjetonazor, načela i vrijednosti te smo se usuglasili kako je najbolje da postanem član HDZ-a i nastavim s aktivnim političkim djelovanjem", izjavio je Kirin. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.