Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ivana Mikolašević iz KBC-a Rijeka dobitnica nagrade Hrvatske liječničke komore

27.12.2021.

15:48

Autor: Radio Rijeka

Ivana Mikolašević dobitnica nagrade Hrvatske liječničke komore za 2021.

Ivana Mikolašević dobitnica nagrade Hrvatske liječničke komore za 2021.

Foto: - / KBC Rijeka

Dr. Ivana Mikolašević, liječnica sa Zavoda za gastroenterologiju KBC-a Rijeka i Katedre za internu medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci dobitnica je godišnje nagrade Hrvatske liječničke komore za znanstveni doprinos unapređenju liječničke struke i profesije u kategoriji znanstvenika do 40 godina. Nagrada će joj svečano biti uručena u srijedu 29. prosinca u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu.

Ivana Mikolašević je do sada objavila više od 125 znanstvenih radova indeksiranih u relevantnim bazama podataka, a za stručni i znanstveni rad nagrađivana je više od 15 puta, uključujući nagradu L´Oreal and UNESCO za žene u znanosti. Krajem listopada ove godine izabrana je za buduću predsjednicu Hrvatskog gastroenterološkog društva i tako postala najmlađa buduća predsjednica i ujedno prva žena koja će obavljati tu dužnost.


U stručnom i znanstvenom radu velikim se dijelom bavila nealkoholnom masnom bolesti jetre, najčešćom kroničnom bolesti jetre koju smatramo "tihom epidemijom 21. stoljeća". 


"Upravo međusobnim povezivanjem i ulaganjem u edukaciju i kliničke projekte možemo napraviti puno u hrvatskim i europskim okvirima i stvarati pozitivnu atmosferu koja će biti na zadovoljstvo naših pacijenata te naših liječnika i medicinskih sestara", poručuje dobitnica ovogodišnje nagrade Hrvatske liječničke komore.


Za Akademskih kvarat ure s Mikolašević smo razgovarali uz njen izbor za predsjednicu Hrvatskog gastroenterološkog društva, poslušajte razgovor: 

Akademskih kvarat ure: Ivana Mikolašević, gastroenterologinja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.