Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ivaniš i Butorac: Neprihvatljive su izjave HDZ-ovaca o regionalizaciji

24.11.2015.

14:21

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnici Primorsko-goranskoga saveza ocijenili su posljednje izjave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o regijama i regionalizmu netočnima i potpuno neprihvatljivima. PGS će se i dalje zalagati za decentralizaciju i regionalizaciju Hrvatske.

Nikola Ivaniš i Franjo Butorac osvrnuli su se na HDZ-ovo hvaljenje da su upravo oni odveli Hrvatsku u Europsku uniju, a baš EU zagovara regionalni razvitak pojedinih država. O regionalizaciji se govori kao o nečemu što Hrvatsku vodi u 19. stoljeće, a to je posebno neprihvatljivo iz ustiju čovjeka koji predstavlja jednu od najvećih hrvatskih stranaka, koji je studirao pravo i povijest te valjda nešto od toga i završio, rekao je Butorac.

Ivaniš se posebno osvrnuo na nedavne izjave europarlamentarke iz redova HDZ-a Ivane Maletić da regionalizam u Hrvatskoj nije moguć. Tragedija je hrvatske politike reći da postoje politički, povijesni i kulturološki razlozi zašto Hrvatska ne može imati regije, poručuje Nikola Ivaniš. PGS će se i dalje zalagati za decentralizaciju i regionalni razvitak države, poručili su na konferencije za novinare u Rijeci. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.