Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ivaniš: 'Neću sugerirati biračima'

22.05.2013.

14:47

Autor: Blanka Uzelac / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primorsko-goranski savez u Županiji i Rijeci ostaje u oporbi. Svoje vijećnike, zajedno s koalicijskim partnerima imat će i u gradskom vijeću i u županijskoj skupštini. Amiru Muzuru nije uspjelo sjesti u županovu fotelju, a Nikola Ivaniš s desetak posto glasova nije uspio izboriti drugi krug za riječkog gradonačelnika.

Još uvijek se zbrajaju rezultati lokalnih izbora, tko je u vijećima i skupštinama osvojio najviše mandata, čiji su načelnici, gradonačelnici i župani izbore riješili već u prvom krugu, a čija će se imena na listićima opet naći 2. lipnja. Župan Primorsko-goranski tako je ponovo stari/novi župan Zlatko Komadina, dok se za mjesto riječkog gradonačelnika, u drugome krugu nadmeću Vojko Obersnel (SDP) i Hrvoje Burić (HDZ). Rezultate izbora  komentirali su danas predstavnici koalicije PGS - Akcija mladih - Liburnijska stranka.

Nikola Ivaniš kandidirati se više neće, a na pitanje hoće li pozvati svoje birače da podrže nekog od kandidata u drugom krugu, kaže: Naši glasači nisu htjeli glasati ni za Obersnela ni za Burića. Iz tog razloga apsolutno ih ne mislim pozvati da glasaju niti za jednog od njih, jer je takav i stav predsjedništva stranke. Bilo bi sada s moje strane podcjenjivački da im sugeriram za koga da glasaju.

Predsjednik PGS-a Dario Vasilić zadovoljan je rezultatima izbora koalicije PGS - Akcija mladih - Liburnijska stranka, iako su nešto slabiji nego na prošlim lokalnim izborima. Zadovoljan sam pogotovo iz razloga što su se na ovim izborima pojavili Hrvatski laburisti koji su u Primorsko-goranskoj županiji u mnogim gradovima i općinama uzeli značajniji broj vijećnika, a dijelimo s njima isti politički prostor ljevice, tako da je bilo za očekivati da će određeni broj glasova pripasti stranci koja se u međuvremenu pojavila.

Osobno je Vasilić pobijedio u Krku, dok u drugi krug PGS ide u Delnicama, Kostreni, Matuljima i Klani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.