Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ivaniš piše ministru gospodarstva: "Poduzmite što morate za spas 3. maja!"

05.07.2018.

10:12

Autor: Blanka Uzelac, Neva Funčić

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Brodogradilište 3.maj je poslovno-socijalna bomba o kojoj mjerodavni šute i ne otkrivaju istinu, a to je da Uljanik grupa novcima riječkog škvera provodi svoje restrukturiranje, dok naše brodogradilište ide prema likvidaciji, stoji u otvorenom pismu Nikole Ivaniša ministru gospodarstva.

Počasni predsjednik PGS-a i zamjenik riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš uputio je otvoreno pismo ministru gospodarstva Darku Horvatu u kojem ga poziva da poduzme ono što mora za opstanak 3. maja i brodogradnje na Kvarneru. 

Progovorite i recite istinu, to od vas očekuju, ali i zahtijevaju tisuće radnika 3. maja i kooperanti, njihove obitelji, ali i javnost Rijeke, Primorja i Gorskog kotara, poručio je Ivaniš. U pismu postavlja pitanje je li moguće da je Uljanik grupa odbila sudjelovanje vlade RH u pregovorima s Fincantierijem?

"To je, naime, ustvrdio pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak prošlu sedmicu, na zajedničkoj sjednici Gradskog vijeća Rijeke i Županijske Skupštine PGŽ-a na temu stanja u 3. maju. 

Da li je moguće da 3. maj ne može dobiti vlastita sredstva koja su kao pozajmica iz 3. maja otišla u Uljanik?

Da li će se u konačnici Uljanik dva puta restrukturirati (prvi puta novcima 3. maja), a 3. maj nijednom?

Da li 3. maj ide prema likvidaciji koja je posljedica načina na koji se njime upravljalo od momenta kada je odlukom Vlade ušao u sastav Uljanik grupe?

Svi koji bi o ovoj poslovno-socijalnoj bombi trebali javno progovoriti i reći istinu, šute. Zašto?", pita Nikola Ivaniš.

Ivaniš je pismo poslao na znanje premijeru Andreju Plenkoviću te ministrima Olegu Butkoviću i Gariju Capelliju, koje  poziva da progovore i reagiraju. Pismo donosimo u cjelosti:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.