Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ivo Dujmić: Ključ uspjeha u braku je razumijevanje i podrška

13.12.2015.

15:44

Autor: Borna Šmer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ivo Dujmić, gradonačelnik grada Opatije, kao autohtoni čakavac, gostovao je u emisiji "Ćo mi, ćo ti" koja se bavi promicanjem čakavštine i njegovanjem domaće besede. Upoznajte ga u jednom malo drukčijem izdanju!

Djetinjstvo je proveo uz more, u Ičićima gdje je odrastao u skromnoj obitelji. Majka domaćica, otac telegrafist, zaposlen u Novom Listu. Sa sjetom se prisjeća Dujmić tih dana: majka mu je usadila, kako kaže, istinske vrijednosti – požrtvovnost i odgovornost, a otac ljubav prema radu.

Svoju suprugu, koja mu je podarila četiri sina, ljubi već 38 godina i ona mu je, kaže, bila velika potpora u svakom pogledu. Ključ uspjeha braka leži u komunikaciji i razumijevanju, s osmijehom na licu objašnjava Dujmić – zbog nje je prestao ploviti i "privezao se za kraj". Njegovu je tvrku, koja se bavi opremanjem jahti i nautikom, preuzeo najstariji sin, a ostali su uspješni, svatko u svom području.

Opatija je bila i ostala Dama. Nekad oaza festivala, klubova, plesnjaka, a danas uspavana ljepotica koja se polako, jer ništa ne ide preko noći, budi i doživljava svoju novu renesansu. Sada mu je, kako kaže, glavna zanimacija učiniti sve u korist tog bisera jadranskog turizma. Tajna uspjeha leži u napornom radu, trudu, volji, ali u životu treba znati i prepoznati priliku jer ona se pruža možda samo jednom. Poslušajte emisiju:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.