Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ivo Dujmić primio dugogodišnjeg novinara Radio Rijeke Edija Kišića

08.12.2017.

15:53

Autor: Radio Rijeka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu dobivanja nagrade "Zlatni Interstas" koju je dugogodišnji novinar Radio Rijeke Edi Kišić dobio od Europskog udruženja turističkih novinara za svoj ukupni doprinos struci, te Kišićevog nedavnog odlaska u mirovinu, gradonačelnik Ivo Dujmić održao je danas prijem u Gradu Opatiji.

Bila je to prilika, kako je istaknuo gradonačelnik Dujmić, da se i Grad Opatija zahvali Kišiću na njegovom doprinosu u promociji destinacije i Opatije tijekom njegove novinarske karijere duge 43 godine, koliko je Edi Kišić proveo na Radio Rijeci, radeći kao novinar koji primarno prati sektor turizma. Kišić je tako iscrpno i stručno izvještavao o turizmu i ostalim vezanim temama, ne samo iz Opatije već iz šire regije, naglasio je gradonačelnik.

"Temeljit, informiran i objektivan pristup mnogim temama o kojima je Kišić izvještavao definitivno su obilježili njegovu karijeru, kada se gleda iz kuta Opatije; a Opatija je trenutno u snažnom ne samo investicijskom razvoju, već i u programskom smislu", naveo je Dujmić.

Otvoren je Centar Gervais, a tvrtka "Opatija 21" uskoro će preuzeti upravljanje javnim gradskim parkingom, dok destinacija želi nastaviti svoj put uspona na eminentnim turističkim tržištima. Sve su to izazovi, naglasio je Dujmić, u kojima će zasigurno svojim bogatim iskustvom i savjetima i dalje Opatiji moći pomoći Edi Kišić.

"Jednom novinar, uvijek novinar", odgovorio je Kišić poznatom novinarskom krilaticom. Zahvalio je Gradu Opatiji i čelništvu Grada na dosadašnjoj suradnji, koja često, zbog niza objektivnih okolnosti i u mnogim situacijama nije bila jednostavna, no unatoč preprekama, uvijek je na kraju rezultirala objektivnim, pravodobnim i cjelovitim informacijama bitnima za informiranje građana, istaknuo je Kišić.

Gradonačelnik Dujmić uručio je Ediju Kišiću i simbolički poklon - umjetničku sliku akademskog slikara Claudia Franka u povodu njegova nedavnog odlaska u zasluženu mirovinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.