Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ivo Dujmić: Zbog predizbornih kleveta SDP ću prijaviti DORH-u!

16.03.2017.

18:30

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnje objave u dnevnome tisku, u kojima ga, kako kaže,"SDP i gosp. Danko Žitinić u ime Kluba vijećnika SDP-a, HNS-a i HSU-a neposredno optužuju za korupciju", otvorenim pismom reagirao je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, koji cijeli slučaj namjerava prijaviti DORH-u.

"Zbog neistina iznesenih u reagiranju SDP-a, a zbog zaštite digniteta Grada Opatije, institucije gradonačelnika i mene osobno, podnijet ću kaznenu prijavu DORH-u radi lažnih navoda SDP-a i gosp. Danka Žitinića te ću svojoj kaznenoj prijavi priložiti članke posljednjih medijskih istupa SDP-a", stoji u reagiranju  gradonačelnika Opatije Ive Dujmića.

"Radi se o ozbiljnim i lažnim optužbama s jednim jedinim ciljem: diskreditiranjem mene kao gradonačelnika i nezavisnog kandidata na lokalnim izborima. Ne želim da itko sumnja u moju čast i poštenje te predan i transparentan rad za Opatiju svih ovih godina", napisao je Dujmić, tvrdeći da je zgrožen načinom na koji ga se napada.

"Istodobno razmatram podnošenje privatne tužbe za klevetu protiv gosp. Danka Žitinića, i to zbog iznošenja netočnih i neutemeljenih tvrdnji u javnosti. Jedina istina je da ne gradim nikakve vile u Poljanama, nema kriminala i nema nikakvih nečasnih radnji koje možete povezati sa mnom, koliko god lagali", reagira na najnovije napade Ivo Dujmić.

Otvoreno pismo opatijskoga gradonačelnika možete pročitati u privitku ispod teksta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.