Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iz arhiva: Kolinda Grabar Kitarović na Radio Rijeci prije deset godina

21.01.2015.

17:50

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prije desetak godina, kada je bila ministrica europskih integracija i predsjednica riječkog HDZ-a, Kolindu Grabar Kitarović pitali smo vidi li se dugoročno u politici i kako bi opisala samu sebe. Poslušajte razgovor iz travnja 2005. godine!

Tada nam je buduća prva predsjednica RH odgovorila da je biti političar odgovorna zadaća na gradskoj i državnoj razini, da je osobno spremna za daljnja učenja te da građani moraju osjećati korist i profitirati od onog što političari rade.

„Mi smo ti koji moraju služiti građanima, a to doista najiskrenije mislim“, rekla je Kolinda Grabar Kitarović u razgovoru snimljenom davno prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju, u vrijeme kad je premijer bio Ivo Sanader.

U doba kada je novoizabrana hrvatska predsjednica obnašala dužnost ministrice europskih integracija, od 2003. do 2005. godine, to je ministarstvo u javnosti bilo ocijenjeno najboljom ocjenom. O tome o ostalim političkim aktualnostima u Rijeci i Republici Hrvatskoj prije desetak godina, s njom je razgovarala Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.