Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iz Autotroleja najavili povratak linije 1A do centra grada

14.02.2019.

12:43

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ilustracija (Foto: Pixsell)

Ilustracija (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Nakon što je racionalizacija autobusnih linija, zbog nedovoljnog broja vozača, uzrokovala veliko nezadovoljstvo stanovnika Kantride i Marčeljeve Drage danas je održan sastanak na tu temu u Odjelu za komunalni sustav.

Na sastanku su sudjelovali članovi Vijeća mjesnog odbora Kantrida Milan Popadić, Višnja Jelenčić i Ljubo Martinović, pročelnica Odjela za komunalni sustav Irena Miličević, direktor Autotroleja Albert Kontuš te član Gradskog vijeća Danko Švorinić.

Miličević i Kontuš su istaknuli kako intenzivno rade na dovođenju novih vozača te su predstavili nekoliko rješenja kojima bi se premostilo prijelazno razdoblje koje će vjerojatno potrajati do kraja ožujka. Predstavnici Mjesnog odbora na čelu s predsjednikom Milanom Popadićem ističu velik problem odsjecanja Marčeljeve Drage i centra grada zbog čega je u nekim situacijama građanima potrebno koristiti čak tri autobusa kako bi došli na željenu destinaciju.

Kako je istaknuo predsjednik MO Kantrida Milan Popadić, na sastanku je postignuta suglasnost oko rješenja kojim bi se vratila direktna veza linije 1A i centra grada. Na liniji bi vozio zglobni autobus, s polascima otprilike svakih 60 minuta i to rješenje bi se zadržalo do 31. ožujka, nakon čega je moguće pojačavanje frekvencije polazaka ukoliko uspije kadrovsko ekipiranje Autotroleja, priopćili su iz Liste za Rijeku.

Prema riječima predstavnika Autotroleja, ovo rješenje je moguće uvesti kroz desetak dana o čemu će pravovremeno izvijestiti javnost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.