Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iz Kine stiglo 70 tona zaštitne opreme, grad Cangzhou poslao pomoć Opatiji

19.04.2020.

15:15

Autor: Hina

Foto: Vlada RH

Foto: Vlada RH

Foto: - / -

Iz Kine je u Hrvatsku stiglo još 70 tona zaštitne opreme. Specijalnim letom iz Šangaja zrakoplovom je dopremljena veća količina maski, zaštitnih odijela i vizira. Dopremljene su i donacije hrvatskim gradovima i županijama, među kojima je i Opatija.

Zrakoplov iz Šangaja s trećom pošiljkom zaštitne opreme za zdravstvene djelatnike i sve službe angažirane u borbi protiv pandemije koronavirusa, u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman sletio je oko 12:30 sati. Iz Vlade najavljuju da će u idućim tjednima takvi zrakoplovi pristizati redovito svakih nekoliko dana.

Uz zaštitnu opremu koju je Hrvatska nabavila od dviju kineskih državnih tvrtki - Meheco i Sinopharm, zrakoplovima iz Kine dopremaju se i donacije. Današnjim letom dopremljene su donacije hrvatskim gradovima i županijama od kineskih gradova, pokrajina i tvrtki. Tako je grad Cangzhou pomoć poslao Opatiji, Chongqing i Šangaj Zagrebu, provincija Hainan i tvrtka Aouyan Zadru i Zadarskoj županiji te tvrtka JMP Action Sports Čakovcu i Varaždinu, priopćeno je iz Vlade RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.