Ovotjedna glavna namirnica za slasticu koju vam donosimo iz primorske kuhinje je čokolada, a kad se slastica zove čokoladni zagrljaj možete samo zamsliti koja je to količina utjehe koju vam čokolada može ponuditi. Bez obzira treba li vam utjeha ili ne, svaklako isprobajte recept.
ČOKOLADNI ZAGRLJAJI
Sastojci:
Za biskvit: 400g tamne čokolade, 4 jaja, 200g šećera, 100g putra, malo soli, 120g brašna, 180 mljevenih oraha
Za glazuru: 150g tamne čokolade, 1 žl. putra, 1 žl. ulja, polovice oraha
Postupak:
Pleh obucite u masni papir a pećnicu zagrijte na 180°C. Čokoladu i putar zajedno otopite na pari. Jaja, šećer i malo soli također
stavite na paru i tucite mikserom dok smjesa ne posvjetli i ne postane kremasta. Sada povežite čokoladu i jaja pa polako dodajte mješavinu brašna i mljevenih oraha. Izlijte u pripremljeni pleh i pecite na 180°C oko 20min. Malo ohladite.
Za glazuru na pari otopite čokoladu s putrom i uljem.
Još mlaki biskvit narežite na pravokutnike cca 4×4 cm pa svaki kistom premažite čokoladnom glazurom i ukrasite lijepom polovicom oraha.
Uživajte!!!!!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.